Novi Sad
06.11.2011.
14:44 > 09:49
Novosađani koji ne žele da plaćaju održavanje gradskog sistema video nadzora, za otkazivanje ove usluge više ne moraju  da idu lično pred šaltere "Informatike".
  • ko je ovde lud ?

    29.12.2011 22:57
    Pa jesu li me prvo pitali da li hoću, kad sam sad morao da kažem da neću, pa su mi onda naplatili 10 dinara, na ime troškova izrade "novog računa", kad sam rekao da neću... smradovi lopovski
  • Zoran

    14.11.2011 23:01
    Mafiaj u Informatici
    Pogledajte šta radi Informatika od para za video nadzor.Šesti put se renoviraju.Sve novo,gomile para se troše ,a kriza nikad veća.Čudi me samo da se Delić još vozi u starom Tuaregu.Objasni Deliću,zbog čega Informatika isplaćuje plate radnicima Stana.Jel moguće da vas toliko g.ze.Renoviranje INformatike bez tendera.Rade jkp Stan,Lisje....Pa ima li i drugih firmiTi si DEliću postao veliki mafijaš.Nevalja ti to.Bolje za te pare odvedi tvoje radnike pravne službe na obuku i osnovni paket vaspitanja.
  • llas (r)

    14.11.2011 17:44
    komet.
    Sve pocinje sa malo para,pa onda iz meseca u mesec dizi cenu kao tv,eko,der.....,zem,itd.DOKLE TAKO?.Nismo ni mi sisali vesla valjda je dosata deracine ODJAVA!!!!!!!!!!!!.
  • voracek zeljko bul.Jase Tomica

    14.11.2011 11:38
    ne zelim da placam video nadzor
    i ovako nam drzava dere kozu sa ledja nedam ni dinar jer nemam nikakve koristi od toga.Sve lopov do lopova pocevsi od onih iza kamera.
  • Boobee Lee

    09.11.2011 09:47
    jadni smo, stvarno smo jadni ...
    Ne pokušavajte da svoju mrzovolju i mizantropiju pravdate bilo kakvim racionalnim razlozima. Mnogo vam je 30 dinara mesečno za kamere koje će možda jednog dana upravo vama biti potrebne jer su možda zabeležele kradju, provalu, nasilje, saobraćajnu nesreću u kojoj ste vi oštećeni ? Odjavite se i zadržite svojih 30 dinara mesečno. Velika pobeda, nema šta ...
  • IVANA

    07.11.2011 12:01
    Malo zakasnela reakcija, dobro jutro radni narode informatike.
  • Lala1

    07.11.2011 10:33
    Informatika
    Citiram: "Informatika" je omogućila korisnicima da potpisiavnjem izjave na naplatnim mestima tog preduzeća, odjave ovu uslugu. U "Informatici" navode da su razumeli nezadovoljstvo građana, ali da je taj način ponuđen kao prvi i najbrži korak."

    Naravno da su morali omoguciti korisnicima vise nacina odjavljivanja iz prostog razloga zato sto je ustavni sud proglasio pomenuti propis neustavnim odnosno nistavnim. Inace oni to ne bi uradili.
  • N. Detelinara

    07.11.2011 09:51
    @Jaaa
    Svaka cast! Skroz si u pravu.
    Hvala na komentaru u ime svih nas koji jos imamo zdrav razum!
  • 07.11.2011 09:13
    @M
    Maja je uvela video nadzor koji sa ovim nema veze, koji za razliku od ovog nikada nije proradio, a možete ga još videti na ponekoj banderi kao ukras, pošto su kamere koje su bile na zidovima otpale.
  • jaaa

    07.11.2011 09:03
    vox - ne mogu da razumem
    Sine, nešto si pomešao... Demokratija je kad te nešto pitaju, pa ti daš odobrenje. Ovo nije demokratija, ovo je voluntarizam. Ogromnoj većini nas nije problem 30 dinara mesečno, to je na godišnjem nivou svega 360 dinara, problem je u tome što nismo pitani kad se obaveza uvela, a sad kad je Ustavni sud odlučio da je nezakonita, sad nas pitaju, i još udaraju u tanke žice: vrtići, škole...
    Lepo je što na Bul. Slobodana Jovanovića nema divljaka na motoru, ali to bi se postiglo i time da policija koju već plaćamo radi svoj posao.
    Ja živim na Grbavici, i nešto nisam primetila da se dileri kriju, da nema okupljanja, pijančenja i galame noću na dečjim igralištima, da vozila više propuštaju pešake na raskrsnici Puškinova- M. Dimitrijevića... ima toga još, a zaključak je da za onoliko para koliko smo svi zajedno do sad dali nismo dobili odgovarajuću protivvrednost. Lepo, sad kad tim video nadzorom nekog uhvate u nedelu, poslati ga na društveno koristan rad, a ono što tim radom zaradi davati za održavanje video nadzora.
    Da li ste vi, ljudi, svesni da smo mesečno davali oko 50.000 evra (Informatika bi mogla da da preciznije podatke) za održavanje novopostavljenog sistema koji, valjda, ima i garanciju!? Bilo bi dobro da na sajtu grada vidimo specifikaciju koliko je novca prikupljeno, i koliko je utrošeno i za šta.
    Dakle, jeste demokratija i za nas, ali ovo što oni tako zovu nije demokratija!
  • vox

    07.11.2011 07:56
    ne mogu da razumem
    Stvarno smo uzasni,toliko ste digli glas,sve ste se upljuvali od pljuvacine,a GODINAMA PLACATE TV PRETPLATU KOJA JE TAKODJE NE ZAKONITA,I NIKO OD VAS NE PRAVI PLJUVACINU NI POVIKU,A TO SU OGROMNE PARE,U ODNOSU NA OVIH 30 DINARA,ALO BRE,PLACATE 600DINARA PA VAS TUZE ITD.,A VI CUTITE A OVDE STE SE RAZGOROPADILI,video nadzor nam treba ali kao sto u ovoj zemlji sve je nakaradno,tako i ovo,u stvari u ovoj zemlji zbog ljudi sve i da ima dobrih stvari ispadnu haos,tako da mi je vec muka od ove drzave i ljudi,DEMOKRATIJA NIJE ZA GRADJANE SRBIJE,JOS NISU SPREMNI,NITI POKAZUJU ZELJU DA SE MENJAJU,PA S TOGA NEKA I OSTANU U XIV VEKU,ONI TO VOLE,svi normalni neka odu,pobegnu,a ove neka ostave da zive u veku koji je za njih najlepsi.
  • tamara

    07.11.2011 07:36
    divljaci
    Zar je 30 dinara toliki problem? Pa kad ću da platim 7000 din, od čega je svega polovina za grejanje, a za vodu i ostale takse i taksice drugih 3000 din, onda mi sigurno tih 30 din neće predstavljati problem. U početku mi se nije dopadalo, jer se osećam kao da je sve ovo Veliki brat, ali je nama na Novom naselju pomoglo.
    Bulevarm Slobodana Jovanovića više nema divljaka na motoru i napupelih, sveže položenih sinova koji voze i po 150 km/h.
  • N. Detelinara

    07.11.2011 07:10
    Odjava
    Cim sam sinoc procitao vest, odjavio sam se.
    Na sajtu Informatike prilikom odjave pokusavaju da te odvrate od namere igrajuci na kartu dece u vrticima...
    Kao sto su mnogi pre mene rekli, davao bih i 50 dinara da video nadzor koristi. Nazalost verujem da te pare, kao i mnoge nase pare, idu pojedincima u dzepove!
    Mozda bi vise efekta bilo kad bi tim novcem placali pozornike (ili policijske patrole), koje bi bile u svim kvartovima svakog naselja, a istom dali veca ovlascenja i zastitili ga poostrenim zakonom kao u vreme komunizma; pa ti napadni sluzbeno lice.
  • Dzo

    06.11.2011 23:04
    Kakva vajda, a odredili sebi toliki dobitak, ovo j
    Lepo su oni odlucili da nam nametnu dodatni trosak... Kakva je vajda od toga sto su postavili kamere? Pre neki dan na Novosadskoj televiziji prikazuju slike grada sa 15 kamera... magla u Novom Sadu, ne vidi se nista, jos su neke i prljave... o kom odrzavanju je ovde rec? Treba da VAS JE SRAMOTA gospodo, da iznudjujete novac od gradjana za ovako nesto!!! Sta radite sa gradskim budzetom? Troskarite ga za svoje potrebe, a nas klepate po usima za neke nove obaveze. Rupa po ulicama: sto ostecenja asfalta, sto se niki tamo setili da bauljaju po trotoarima za neke nove kablovske mreze, pa su sada ti trotoari zatrpani samo zemljom i ne asfaltirani, a mi treba da preskacemo sve prepreke kao kada se deca igraju skolice!!!
    Na staroj Detelinari ni nemate trotoar ispred vrtica DETELINA SA 4 LISTA, i voda se uvek sliva kada kisa pada ka ulazu u objekat. Projekat uradjen i ne izveden jer nema sredstava. Takve stvari treba odrzavati, koje su bitne za stanovnoke, a pogotovo za najmladje.

    Prema nezvanicnim podacima u Novom Sadu IMA OKO 120 000 DOMACINSTAVA, PA KADA TO POMNOZITE SA 30 DINARA PO DOMACINSTVU, DOBIJATE PRAVI JACK POT ZA GRADSKU VLAST!!!!

    UZAS!!!!!
  • Biber i So

    06.11.2011 22:48
    @M
    Ne baljezgaj te tvoje stranačke priče, ovde se kao oštećeni pojavljujemo MI građani, to što je tebi Maja trn u oku to ostavi za stranačke kolege kad budete pijuckali kafu u nekom kafeu.
  • Andrla

    06.11.2011 22:38
    "Video nadzor"
    Upravo odjavio!
  • Jelena

    06.11.2011 22:09
    Svaka čast Maja
    URS je ovde kao i Maja Gojković pokazala da zna šta je briga za građane Novog Sada.

    Svi o tome samo u prazno pričaju, ali je ONA TO IZVELA, tj. pokrenula, a potom i uspela da progura do kraja.
    Zoran Delić nije bio nikada član njene stranke, već je uvek bio i ostao Rodnijev potrčko, još od kada je napustio SPS sredinom 2008. godine.
    Sa Rodnijem večito sedi u kafani STRATUS u Stevana Musića.

  • MiLena

    06.11.2011 22:04
    Prozovite tužilaštvo u NS-u
    Ovo je bio predlog DS-a u Skupštini Grada, a za njega su glasali odbornici, jer im je garantovano da je sve u skladu sa Zakonom.

    Sada treba da odgovara direktor preduzeća zbog pljačke građana, jer šta je njegova pravna služba radila?
    Začega primaju platu?

    Isto važi za pravnike u Skupštini Grada Novog Sada, koji bi sada trebali da dobiju svi do jednog otkaze, sa zabranom zapošljavanja od bar 5 godina u bilo kojem JKP-u, JP-u ili javnoj instituciji organizaciji, čiji je direktno ili indirektno osnvač opština, Grad, Pokrajina ili Republika.
  • pero

    06.11.2011 19:52
    ukini
    Paraziti kako ste uveli tako i ukini namet jer nisi me ni tad pitao
    Ukinute tri tarife struje za lokale
    i preispitajte cene iznosenja smeca iz lokala
    jer je promet pao a sa tim i otpad
  • M

    06.11.2011 19:48
    Za Jandralopulosa
    Potpuno se slazem sa tobom,ali seti se da je upravo Maja uvela taj video nadzor zajedno sa Rodnijem. Tada su svi jos uvek bili u njenoj stranci i ona je dogovorila uvodjenje video nadzora i bogatila se od toga, kako je nije sramota da danas dolazi ispred Informatike i da nekom cita lekcije, a isti je lopov kao i Rodni.
  • Možda grešim,

    06.11.2011 19:36
    Ali
    E sad ja nešto razmišljam....
    Ako je sud doneo odluku da je plaćanje ove stavke van zakona... onda je inercijom naplaćivanje ove žstavke kao i plaćanje ove stavke krđenje zakona?
    E sada da li sam u pravu ima li ko od pravnkika da odgovori...
    Lično mislim da je sistem video nadzora dobra zamisao samo kada bi funkcionisala....
    Ali to kod nas nikada neće inače ne bi već jednom prestali da lomimo vratove na rupama šahtova kojima su poklopci skinuti, prestali bi već jednom da ginemo na pešačkim prelazima ili da zadobijamo teške telesne povrede, onda prestali bi da se zgražavamo kada izađemo ujutro iz stana a ono na svim hidrantima pokradeni aluminijumski poklopci... Ovo su neke stvari koje mi veoma smetaju i dao bi mnogo više od 30 dinara mesečno samo da ovakve stvari i počinici budu deo istorije ( za sada samo istorije , ne još arheologije)
  • ćelavac

    06.11.2011 19:14
    A zašto čobani iz inf. insistiraju na e-mailu, kad ne želim da mi se bilo šta šalje?
  • Lemi

    06.11.2011 18:45
    Sramota
    Ova odjava je j.... u mozak , jel jos treba da me grize savest sto necu Rodniju i zutom preduzecu da dam cvonjka , ma da je 10 para ne dam im nista , i kakv bre video nadzor ,da bi policija sedela po kafanama a super operateri pregledali trake i picili prekrsaje , jok more nego neka zaradite platu , a nadzor placajte iz sopstvenog i Dacicevog i Rodnijevog dzepa
  • 06.11.2011 17:40
    a jel nije jednostavnije da svima ukinu a da se prijave oni koji hoce da placaju
  • Adice

    06.11.2011 17:31
    ... moliću lepo !!!
    A kada će i na koji način moći da se ukinu ostala bespotrebna otimanja , sa računa Informatike, poput prihoda skupštine stanara, koji ni čemu ne služi , sem da pojedinac 'lapa većinu ???
  • Man Not Machine

    06.11.2011 17:18
    Mrs, bagro!
    Ajde tuzilastvo radite nesto! Gde je novac koji je nezakonito naplacen?
  • Gillan

    06.11.2011 16:52
    Odvratna gamad.
    Pitanje za nekog advokata, ako ih ima ovde.
    Ima li osnova da ih tuzim za povracaj novca? Ili ce se lopovi vaditi na graCku odluku?
  • paolo

    06.11.2011 16:14
    ...
    Ni zrno zita...
  • Deran

    06.11.2011 15:34
    Ovo je zrelo za tužbu
    Nisam ništa potpisao da bi me stavili na listu onih koji plaćaju video nadzor i ne želim zato ni da idem do informatike, niti da ih zovem, a ni da im bilo šta šaljem ...da bi me isti skinuli sa te protivzakonite liste građana Novog Sada!

    Oni koji su me stavili na listu, sem što treba da me obeštete (sa kamatom), moraju i da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja, a takođe i da me sami skinu sa gore pomenute liste.

    Sve drugo je ruganje Zakonu i ismevanje elementarnih ljudskih prava građana Novog Sada.
  • mb

    06.11.2011 15:31
    a povracaj novca
    Sta ce biti sa novcima koji su nam nasilno i bespravno oduzeti? Mozda je to mala cifra na pojedinacnom nivou, ali je previse da bi se poklonilo takvom parazitskom preduzecu koje nema nikakvu funkciju osim sto sluzi za stranacka zaposljavanja.
  • Jandralopulos

    06.11.2011 15:27
    Hteo bih ovim putem da se zahvalim advokatima koji su izgurali ovu presudu i ukinuli ovo sramno bogacenje pojedinaca na racun Novosadjana i Maji (voleo to da priznam ili ne) koja je sa tom svojom inicijativom saterala u cosak bagru! Zrno po zrno,...
  • Jovan2

    06.11.2011 15:21
    Odjavio se na site-u.
    Razmisljam ko je ovde lud, Site:da li vam je puno 30 din, Ja:jeste necu niko da me slika, Site: nijeee, Ja:ma jeste sta me uopste sad gnjavite imate sudsku odluku i odluku grada novog sada, Site:aj dobro mada nemate pojma, a da li ste saglasni da vam na taj mail saljemo vas racun (i ustedimo troskove slanja?) Ja NISAM! Site: razmislicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna